Nå er september her og høsten gjør sitt inntog. Dette er tiden for å gjøre bilen klar for både høst og vinter. Gjør man dette nå, vil det bli enklere å holde bilen ren og pen i tiden som kommer. 

Her finner du en liste med tips og ting som kan være smart å gjøre med bilen nå. 

 

Utvendig:

 1. Om det er behov, tar du en grundig avfetting av kjøretøyet. 
 2. Forvask med skumkanon. Her bruker du en god forvasksåpe, som løser opp og fjerner mye av skitten.
 3. Er det behov, så bruk metallpartikkelfjerner på felger og langs sidene på bilen. 
 4. En god håndvask med din favorittsåpe
 5. Polering (Dersom bilen fortsatt er nuppete burde du gå over med Clay før polering)
 6. Beskyttelse. Dette er viktig for å beskytte bilen og i tillegg vil det gjøre bilen mye enklere å holde ren gjennom høst og vinter. Til dette finnes det voks, coating og hurtigforseglinger. Uansett hva som passer deg best, er dette et av de viktigste punktene. Trenger du tips om hva du bør bruke, så kan du ta kontakt, så hjelper vi deg. Ps. Vi anbefaler også en god beskyttelse på vinduer. Det forbedrer sikt, gjør den enklere å holde ren og det vil redusere bruk av spyleveske.

 

* Høsten er også tiden for å ta en titt på frontlyktene dine. Dersom du har slitte og matte frontlykter, vil dette redusere lysmengden og igjen sikten nå som det blir mørkere ute. Dersom lyktene dine ser slitte og matte ut kan du i de fleste tilfeller løse dette selv med en enkel polering med egnet middel. (For langvarig resultat anbefales det å legge egnet beskyttelse etter polering)

 

Innvendig

 1. Ta ut mattene, og gi de en god vask. Bruk gjerne en APC eller en dekk/gummi rens. La mattene tørke ordentlig opp mens du fortsetter innvendig i bilen. 
 2. Støvsug hele bilen godt.
 3. Innvendig vask av interiøret. Bruk en god interiørrens til dette. Det finnes også flere gode produkter som både rengjør og gir beskyttelse i ett. Spray gjerne direkte i en mikrofiberklut, i stedet for å spraye direkte rundt på interiøret. Husk å være forsiktig og aldri tørk med en tørr eller skitten klut på skjermer og instrumentpanel, da dette fort lager riper. Det kan fort lønne seg å bruke en detailingbørste på ratt/ lufteventiler og andre steder du ikke kommer til med en mikrofiberklut. 
 4. Rens av tekstil/skinnseter. Har du skinnseter er det lurt å legge en beskyttelse i etterkant for å gi fuktighet til skinnet. Da forlenger du levetiden og det holder seg pent lenger. Du kan også legge en impregnering dersom du har stoffseter. 
 5. Innvendig rens av vinduer. Ofte blir man overrasket over hvor skittent vinduene innvendig kan bli. Og sliter du med dugg innvendig på vinteren er dette viktig, da skitt og fettstoffer gjør at duggen setter seg og holder lenger.  

Før vinteren slår inn er det også tid for hjulskift. Vi har verktøyet og utstyret du trenger for et trygt og enkelt hjulskift. 

Her finner du noen snarveier til produktene i hver kategori.